НАСЛІДКИ ВПЛИВУ COVID-19 НА ДОБРОБУТ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - Вдовин, Мар’яна; Сухович, Христина (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття приурочена питанням оцінювання добробуту населення України та впливу пандемії на нього. Описано поняття добробуту населення як різнобічного поняття, яке охоплює економічну та соціальну складові, розглянуто об’єктивні та суб’єктивні показники добробуту. Досліджено вплив пандемії COVID-19 на економічні показники добробуту. Обчислено темпи приросту показників добробуту населення за різні періоди часу. Також оцінено вплив пандемії на якісну складову добробуту, а саме на показники демографічної, соціальної та екологічної статистики. У статті використано статистичні методи дослідження показників, зокрема аналіз динаміки показників у 2018-2021р.р. Крім цього, візуалізовано показники економічного зростання та зовнішньої торгівлі. Також наголошено на необхідності розробки механізмів ефективного функціонування економіки в екстремальних умовах.