ІННОВАЦІЇ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ - Остах, Павло; Сергєєва, Людмила (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті досліджено особливості інноваційно-інвестиційної діяльності на підприємствах в Україні, розглянуто сучасний стан науково-методичних підходів до управління інвестиційно-інноваційною діяльністю в Україні, визначено її значення та вплив на економіку країни. Визначено особливості краудфандингу, краудлендингу, краундінвестування та інших форм інноваційної інвестиційної діяльності та окреслено їх основні переваги та недоліки. Зокрема обґрунтовано, що краудфандинг дозволяє отримати фінансування для проектів, які можуть не відповідати вимогам традиційних інвесторів або банків. Переваги краудлендингу полягають у доступності, швидкості, прозорості та диверсифікації ризиків при залученні інвестицій на підприємство. Також запропоновано шляхи для подальшого ефективного розвитку інноваційно-інвестиційної діяльності на підприємствах України.