КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ГНУЧКОГО УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ ПРОЕКТНО-ОРІЄНТОВАНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - Юрганов, Микита; Смрковська, Вікторія (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена визначенню основ в теорії гнучкого управлінням людськими ресурсами проектно-орієнтованих організацій. В роботі зазначено, що підприємство, особливо за умов кризи для забезпечення конкурентоспроможності повинно швидко реагувати та адаптуватись до змін. Це відбувається завдяки впровадженню гнучких методів управління як людським ресурсом, так і компанією в цілому. Аналіз досліджених джерел доводить, що саме організації які використовують проектно-орієнтований підхід в управлінні мають переваги по відношенню до традиційних. Також в роботі досліджено взаємозв’язок між гнучким управлінням людськими ресурсами та інноваційністю фірми через інноваційну роботу, що в першу чергу залежить від «якості» робочої команди, тобто від досвіду, навичок та умінь, емоційного та психічного стану кожного, в другу – від методів управління, а в третю – від матеріального потенціалу компанії. В результаті скерованої поведінки працівників, а також узгодження їх персональних та організаційних цілей, замовник отримує очікуваний результат, а підприємство - конкурентні переваги.