МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ МАРКЕТИНГОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Корнійчук, Тимофій; Луцій, Іван (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто та обґрунтовано важливість маркетингових досліджень у стратегічному плануванні та при здійсненні ринкової діяльності підприємств. Дослідження проведено на тлі сучасних теоретичних підходів у сфері маркетингу та дослідницьких практик, що стосуються збору та аналізу даних. Завдяки комплексному підходу та практичній спрямованості, стаття є корисним джерелом інформації для фахівців з маркетингу та менеджменту, а також для студентів, які проводять дослідження на цієї дисципліни. Стаття спрямована на формування розуміння у читачів важливості маркетингових досліджень для прийняття обґрунтованих стратегічних рішень, зокрема у розробці продуктів, ціноутворенні, рекламі та дистрибуції. Різноманітні підходи до визначення суті маркетингових досліджень висувають широкий спектр методів, від кабінетних до польових пошуків інформації, а також новітні інформаційні технології, такі як аналітика даних соціальних мереж і VR.