КОМУНІКАЦІЙНА ІНФРАСТРУКТУРА ЗБУТОВОЇ СТРАТЕГІЇ ЯК ХОЛІСТИЧНА ВЛАСТИВІСТЬ РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ БІЗНЕС-МОДЕЛЕЙ - Колесник, Максим; Созинова, Ірина; Василевський, Владислав (Сталий розвиток економіки, 2024)
В статті аналізується сучасні підходи до формування бізнес-моделей підприємств на засадах холістичного підходу. Досліджено ринкові можливості гібридної моделі бізнес-моделі підприємства. Досліджено ефективні практичні підходи в збутовій діяльності міжнародних та вітчизняних підприємств. В збутовій стратегії, як інфраструктурі гібридної бізнес-моделі, досліджено практики після продажного обслуговування формування лояльного споживача, а також цифрові маркетингові комунікації. Визначено, що оптимальними каналами маркетингових комунікацій є наступні: соціальні мережі, відеомаркетинг, пошукові системи, месенджери, інфлюенс – маркетинг, sms-маркетинг, email-маркетинг, мобільні додатки, блоги та веб-сайти, вебінари та онлайн-курси. Розроблено та запропоновано підхід до оцінювання впливу якісного контенту на ефективність каналу комунікації за змістом результатів. Отримано висновки, що холістичний підхід може забезпечувати системне бачення бізнес завдань які мають виконати стратегія підприємства та відповідна бізнес-модель.