ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Крамаренко, Катерина; Вінниченко, Олена (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті наведено результати дослідження теоретичних основ формування інформаційно-аналітичного забезпечення системи управління фінансово-економічною безпекою суб’єктів господарювання. Проведено аналіз змісту понять «фінансово-економічна безпека», «інформаційно-аналітичне забезпечення», «обліково-аналітичне забезпечення». Розкрито особливості управління фінансово-економічною безпекою суб’єкта господарювання. Визначено роль, сутність, мету, принципи, функції, інструментарій та складові інформаційно-аналітичного забезпечення системи управління фінансово-економічною безпекою суб’єктів господарювання. Акцентовано увагу на значенні бухгалтерського обліку та доцільності застосування терміна «обліково-аналітичне забезпечення». Проаналізовано вимоги до критеріїв оцінювання ефективності інформаційно-аналітичного забезпечення управління фінансово-економічною безпекою.