ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ МАРКЕТИНГОВИХ СТРАТЕГІЙ ДЕВЕЛОПЕРСЬКИХ КОМПАНІЙ - Фісуненко, Павло; Подрєз, Віктор; Спиридоненков, Віталій (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена розгляду теоретичних аспектів формування та реалізації маркетингових стратегії девелоперських компаній. Метою дослідження є виокремлення ключових теоретичних аспектів та побудова на цій основі послідовності формування та реалізації маркетингових стратегій девелоперських компаній. Встановлено, що в сучасних умовах маркетингова стратегія є одним з ключових орієнтирів в діяльності компанії, невід’ємною складовою стратегії бізнесу в цілому. Проведено аналіз наукових праць, присвячених теоретичним аспектам здійснення маркетингової діяльності, вибору маркетингових стратегій, застосуванню різних концепцій комплексу маркетингу. Розглянуто особливості елементів комплексу маркетингу в контексті їх застосування по відношенню до девелоперської компанії. Побудована послідовність формування та реалізації маркетингової стратегії девелоперської компанії, яка дозволяє не лише обрати маркетингову стратегію та визначити заходи, які їй відповідають, але й здійснити управління маркетинговою діяльністю в ході її реалізації з наступною оцінкою ефективності їхнього впровадження.