ДІЯЛЬНІСТЬ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ - Нечитайло, Вероніка (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті обґрунтовано життєві потреби сім’ї фермера, що визначають головні стратегічні пріоритети фермерського господарства в умовах нестабільності. Проаналізовано оплату праці працівників сільського господарства з яких утримуються основні відрахування на соціальні заходи у відповідності до чинного законодавства. Здійснено оцінку середньорічної частки власних джерел фінансування капітальних інвестицій у фермерських господарствах, у середньому за 2018−2021 рр., 2023 р., а також поточного 2024 року. Обґрунтовано основні джерела фінансування посівної нинішнього року. Розглянуто динаміку змін у приростах основного і оборотного капіталу у сільському господарстві України, а також структуру фінансового результату малих підприємств та мікропідприємств. Крім того, вивчено програми підтримки аграріїв у 2024 році.