ОПТИМІЗАЦІЯ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ НА ЗАСАДАХ ЗСП - Тищенко, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена пошуку шляхів оптимізації фінансового забезпечення цифрової трансформації підприємств шляхом впровадження збалансованої системи показників, що дозволяє забезпечити інтеграцію фінансових та стратегічних цілей у процесах управління. В ході дослідження розроблено ефективну модель побудови збалансованої системи показників, яка сприяє не лише підтримці цифрової трансформації, але й оптимізації процесів управління завдяки точному моніторингу та аналізу даних. Особлива увага приділяється визначенню, нормуванню показників та організації збору інформації, що дозволяє виявляти слабкі місця в діяльності підприємств і ухвалювати обґрунтовані фінансові рішення. Використання відносних показників дає змогу більш точно оцінювати ефективність і проводити порівняльний аналіз, що є важливим для адаптації стратегій управління в умовах цифрової трансформації.