ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД ЗАПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЙ ЛОГІСТИКИ У МЕДИЧНІЙ ГАЛУЗІ - Мельник, Богдан (Сталий розвиток економіки, 2024)
Дослідження присвячено вивченню зарубіжного досвіду у сфері логістичного менеджменту у медичній галузі. Актуалізовано доцільність використання принципів логістики у системі менеджменту охорони здоров’я в умовах сучасних викликів, що дає можливість оптимізувати матеріально-технічне і фармацевтичне забезпечення у медичній галузі. Визначено переваги логістизації медичної сфери шляхом оптимізації маршрутів транспортування медикаментів і пацієнтів, зменшення терміну обробки інформації, використання галузевого програмного забезпечення, удосконалення плану своєчасної доставки ліків належної якості, зменшення складських площ з метою поліпшення якісних критеріїв надання медичних послуг та зниження їх собівартості. Формалізовано напрями національної й міжнародної законодавчої бази медичної та логістичної сфери.