МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ТИПОЛОГІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНО-ІНФОРМАЦІЙНИХ ЗМІН - Сидоров, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена формуванню методичного підходу до типологізації інноваційно-інформаційних змін в національній економіці. Доведено, що інноваційно-інформаційні зміни, формуючи імпульси для якісних внутрішніх перетворень в національній економіці, набувають дедалі більшого значення на сучасному етапі її функціонування. Встановлено, що в наукових дослідженнях розглядається та активно використовується типологія як засіб пізнання. Доведено необхідність розробки методичного підходу до типологізації інноваційно-інформаційних змін як специфічного об’єкта дослідження, що враховував би специфіку даного об’єкта та дозволяв визначити типи інноваційно-інформаційних змін, спираючись на існуючі дослідження науковців в сфері їх класифікації. Розроблено методичний підхід до типологізації інноваційно-інформаційних змін в національній економіці. Доповнено принципи типологізації та відібрано типологічні ознаки типологізації інноваційно-інформаційних змін. Розроблений підхід ґрунтується на дотриманні розширеного переліку принципів типологізації та дає змогу ідентифікувати із застосуванням трендового та варіаційного аналізу типи змін, у відповідності до критеріїв типологізації.