ДОСВІД ВЗАЄМОДІЇ МИТНИХ ТА ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ КОНТРАБАНДІ - Слободян, Вікторія; Хома, Валерій (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті досліджується роль та основні завдання митних та правоохоронних органів при здійсненні заходів щодо запобігання та протидії контрабанді, боротьбі з порушеннями митних правил та визначення спільних цілей у дотриманні законодавства та правозастосування в рамках покладених на них завдань. Так як останніми роками зростає потреба у посиленні спільних зусиль митниці та правоохоронних органів, усвідомлюючи той факт, що обидві структури мають спільні цілі дотримання законодавства та правозастосування в рамках покладених на них завдань, то актуальність проведення дослідження даної проблематики зростає. Тому й незважаючи на те, що міжнародна співпраця між митницею та правоохоронними органами виявилася конструктивною та плідною, на національному рівні залишаються проблеми, пов’язані з дублюванням мандатів та цілей, що потребує подальшого дослідження та висвітлення з урахуванням міжнародного досвіду.