АНАЛІЗ, ВИВЧЕННЯ ДЕФІНІЦІЙ ТА ПЕРЕДУМОВИ РОЗВИТКУ АЛТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ - Гук, Ярослав (Сталий розвиток економіки, 2024)
Метою написання статті є необхідність виділити в дослідженнях саме важливість дефініцій та смислових значень визначення альтернативної енергетики, як вони змінювались в процесі розвитку та вдосконалення самої галузі енергетики та її інфраструктури. Для досягнення мети було опрацьовано та проаналізовано ряд наукових видань, як України так зарубіжних публікацій, що опираються на дослідження в галузі альтернативної енергетики, виокремлено дефініції з законодавства України та інших нормативно-правових актів статистичних та інших документів. Дана стаття є теоретичним підґрунтям для вивчення та базисом для дослідження розвитку альтернативної енергетики України на прикладі Європи та нашої держави, а саме імплементацій європейських практик та дефініцій в сучасні реалії української енергетики. Дослідивши всі можливі напрямки розвитку альтернативної енергетики в Україні, можна сформувати чіткий алгоритм розвитку альтернативної енергетики, використавши досвід передових країн та організацій, які ставлять в пріоритет розвиток досліджуваної галузі та її інфраструктури, її вплив на розвиток народного господарства та користь для розвитку сільський територій. Тому актуальність даної теми дослідження є на даному етапі беззаперечною та є важливою, як для суспільства, так для держави загалом.