РОЛЬ РЕІНЖИНІРИНГУ В РОЗВИТКУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ, ІННОВАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ТА МАРКЕТИНГУ ПІДПРИЄМСТВ - Бабенко, Ірина; Большая, Оксана; Іщенко, Інна; Харченко, Наталія; Школяр, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто поняття та властивості бізнес-процесів на сучасних підприємствах, обґрунтовано технологічні аспекти та роль реінжинірингу в розвитку бізнес-процесів, інноваційних менеджменту та маркетингу сучасних компаній. Деталізовано напрямки реінжинірингу залежно від концепції менеджменту підприємства. Доведено, що своєчасний та ефективний реінжиніринг забезпечує підвищення рентабельності та маржинальності підприємства, шляхом зміни системи управління окремих бізнес-процесів чи окремих циклів, підходів до кадрової політики та системи мотивації праці, забезпечення високої якості продукції та зменшення її собівартості. Реінжиніринг бізнес-процесів знижує витрати та тривалість циклу і рівень помилок. Проаналізовано перешкоди та недоліки реінжинірингу: нехтування попередніми здобутками компанії, інгуманність, витрати часу та матеріальних засобів.