МАРКЕТИНГ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: ІНСТРУМЕНТИ ЗАЛУЧЕННЯ МІЖНАРОДНИХ ІНВЕСТИЦІЙ - Безпарточний, Максим; Безпарточна, Олеся; Ломоносов, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто організаційні основи використання інструментів територіального маркетингу щодо залучення міжнародних інвестицій для розвитку територіальних громад в Україні. Проведена характеристика сучасних інструментів територіального маркетингу, які наразі використовуються територіальними громадами в Україні для залучення міжнародних інвестицій. Акцентовано увагу на необхідності використання інвестиційного маркетингу системою менеджменту територіальних громад для залучення міжнародних інвестицій. Запропоновано маркетингову стратегію залучення міжнародних інвестицій для розвитку територіальних громад в Україні. Вказано на необхідність модернізації інструментів територіального маркетингу з метою підвищення інвестиційної привабливості територіальних громад та забезпечення конкурентоспроможності регіонів України, інтеграції до міжнародного ринку інвестицій.