МОТИВАЦІЯ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Черевань, Ірина; Коваленко, Юлія; Голець, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена дослідженню питання мотивації персоналу в умовах воєнного стану. Відмічено, що зміни у середовищі функціонування українських підприємств трансформують поняття мотивації персоналу, зміщуючи акценти на мотиви і стимули, які будуть дієвими у нових екстерналіях. Здійснено аналіз трансформації підходів до розуміння мотиваційних механізмів в довоєнний період та в умовах сучасного розвитку підприємств. Відзначено зміни у фокусі спрямування мотиваційних заходів у бік забезпечення безпечної та психологічно-комфортної роботи персоналу українських компаній. Проведено аналіз мотиваційних заходів, які використовуються підприємствами різних сфер економічної активності з метою сприяння підтримці вмотивованості персоналу та забезпечення ефективної мотиваційної політики. Обгрунтовано основні тренди мотивації персоналу в умовах воєнного стану.