ФОРМУВАННЯ УМОВ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ - Сас, Людмила; Дожук, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто поняття рекреаційного потенціалу, обґрунтовано аспекти, які впливають на ефективність рекреаційної діяльності. До основних аспектів віднесено природні умови, соціально-економічні, екологічні та технологічні. Доведено, що для досягнення ефективного розвитку рекреаційного потенціалу необхідне створення відповідних умов, що включають екологічну стабільність, інфраструктурну модернізацію та інтеграцію місцевих громад у туристичні процеси. Окреслено важливість інноваційних підходів у використанні природних ресурсів, розробці туристичної інфраструктури та стимулюванні інвестицій. Результати дослідження можуть стати корисними для теоретичних і методичних розробок у сфері розвитку рекреаційного потенціалу, а також слугуватимуть основою для впровадження набутого досвіду в практику управління рекреаційними ресурсами Карпатського регіону.