ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ЯК СКЛАДОВА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Ткаченко, Олександр; Єрмілов, Роман; Чернуха, Олексій (Сталий розвиток економіки, 2024)
В статті досліджено сутність фінансово-економічної безпеки як елемента системи управління підприємством. Визначено, що фінансово-економічна безпека підприємства виражає стан захищеності його фінансових і економічних інтересів від впливу внутрішніх та зовнішніх загроз. Запропоновано визначення сутності фінансово-економічна безпека як запорука його стійкості та стабільності, адже дозволяє йому можливість боротися з зовнішніми і внутрішніми загрозами, забезпечуючи безперервність діяльності та виконання своїх фінансових зобов’язань. В статті здійснено систематизацію принципів управління фінансово-економічною безпекою, котра дає можливість підприємству швидко адаптуватися до трансформації середовища зовнішнього та внутрішнього. Досліджено та згруповано фундаментальні завдання фінансово-економічної безпеки в системі управління підприємством.