ІМПЕРАТИВИ ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Шкромида, Віталій; Баланюк, Іван; Кузьмін, Тетяна; Гнатюк, Тарас (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто поняття маркетингових витрат, обґрунтовано імперативи, які впливають на формування облікової системи для ефективного управління витратами маркетингової діяльності. Основні підходи включають розробку чіткої класифікації витрат та аналітичних рахунків, впровадження автоматизації обліку та її інтеграція із управлінськими та аналітичними програмними продуктами, постійний моніторинг результативності та адаптацію до змін на ринку. Визначено, що створення точного та своєчасного обліку витрат, використання автоматизованих програмних засобів та впровадження показників, таких як ROI, CPA та CLV, є важливими для оптимізації витрат і забезпечення високої результативності маркетингових стратегій. Крім того, стаття підкреслює необхідність адаптації облікової системи до змін на ринку, розвитку цифрового маркетингу та економічних коливань, що дозволяє ефективно реагувати на нові виклики і забезпечувати сталий розвиток підприємства.