ЕФЕКТИВНІСТЬ ПОДАТКОВОГО АУДИТУ В УКРАЇНІ: АНАЛІЗ ВПЛИВУ НА БЮДЖЕТНІ НАДХОДЖЕННЯ - Артюх, Оксана; Дєдух, Анастасія (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті проаналізовано ефективність податкового аудиту в Україні, його вплив на бюджетні надходження та роль у забезпеченні фіскальної стабільності держави. Розглянуто основні проблеми, з якими стикаються податкові органи, зокрема, недосконалість законодавства та недостатня кваліфікація аудиторів. Визначено важливість цифровізації процесів податкового контролю та застосування міжнародного досвіду для підвищення результативності перевірок. Зроблено акцент на необхідності реформування податкової системи для оптимізації адміністрування податків. Наукова новизна полягає в комплексному підході до вивчення ефективності податкового аудиту в умовах сучасних економічних викликів. Основні висновки полягають у необхідності інтеграції цифрових технологій та удосконалення нормативно-правової бази для покращення податкового контролю та збільшення бюджетних надходжень.