СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЕКОЛОГІЧНИХ ЗМІН - Телічко, Наталія; Грекова, Тетяна; Дідик, Сергій; Мусурін, Владислав; Друмов, Віталій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглядаються актуальні питання, пов’язані з впливом екологічних викликів на аграрний сектор, зокрема зміни клімату, деградацію ґрунтів та зниження біо-різноманіття. Визначено, що лише інноваційні технології, такі як точне землеробство, біотехнології, водо-зберігаючи системи та відновлювані джерела енергії, можуть забезпечити стійкість аграрних підприємств у таких умовах. Однак, успішне впровадження інновацій вимагає комплексного підходу до стратегічного управління та значних інвестицій. А також досліджено методи та принципи стратегічного управління інноваційним потенціалом для забезпечення конкурентоспроможності підприємств в умовах глобальних екологічних змін. Окрема увага приділяється необхідності інтеграції науково-технічних досягнень у практичну діяльність, а також значенню стратегічного управління для ефективного використання ресурсів та довгострокового розвитку агробізнесу.