ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Головашенко, Юрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена розгляду актуальним питанням інформаційно-аналітичного забезпечення оцінювання сталого розвитку соціальної інфраструктури сільських територій. Наголошено, що урахуванням ESG-факторів у розвитку об’єктів соціальної інфраструктури дозволить встановити якісно-кількісні зміни у результатах їх функціонування, що вимагає формування відповідного інформаційно-аналітичного забезпечення оцінювання сталості розвитку соціальної інфраструктури сільських територій. Запропоновано систему показників для оцінювання сталості соціальної інфраструктури сільських територій, які включають такі групи показників: показники екологічної та соціальної сталості, а також інституційної сталості. Джерелами інформації для розрахунку показників повинні стати дані відділу бухгалтерського обліку громади, статистична звітність громади, інформація Державної служби статистики.