АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ЛОГІСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - П’ятничук, Ірина; Якубів, Валентина; Туровська, Лілія (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу діяльності логістичних підприємств в умовах євроінтеграції. Метою дослідження є вивчення особливостей функціонування логістичних компаній на сучасному етапі, визначення ключових факторів, що впливають на їх конкурентоспроможність, та розробка рекомендацій для адаптації до нових економічних реалій. У роботі досліджено ринок логістичних підприємств, використано інструменти стратегічного аналізу, зокрема SWOT-аналіз і PEST-аналіз, для оцінки впливу внутрішнього і зовнішнього середовища. Наукова новизна роботи полягає у виявленні нових детермінант конкурентоспроможності підприємств, які працюють в умовах інтеграції з європейським економічним простором. Практичне значення полягає у розробці інструментів для підвищення ефективності діяльності логістичних підприємств та їх стійкості до змін на ринку.