НОВІТНІ ЦИФРОВІ РІШЕННЯ ДЛЯ ОБЛІКУ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ - Нестеренко, Ірина; Ковалевська, Надія (Сталий розвиток економіки, 2025)
В статті аналізуються кейси успішного впровадження цифрових рішень для оптимізації бухгалтерського обліку економічної діяльності підприємств, підвищення якості управління та забезпечення їх конкурентоспроможності в умовах сучасної економіки. Особлива увага приділяється використанню передових технологій, таких як блокчейн та штучний інтелект, які значно покращують прозорість, достовірність і ефективність облікових процесів. Окреслено ключові переваги цифровізації облікових систем, зокрема автоматизацію рутинних операцій, зменшення ризиків людських помилок та оптимізацію витрат. Визначено перспективи впровадження інноваційних рішень у сфері обліку в Україні, що сприятимуть сталому економічному розвитку та зміцненню фінансової стабільності підприємств.