ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКА РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПРИ ПЕРЕХОДІ ДО ПРОЕКТНОГО УПРАВЛІННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ЇХ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ - Шкрабак, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням підвищення ефективності управління стратегічним розвитком структур металургійного бізнесу. Обгрунтовано доцільність організаційно-управлінської реструктуризації металургійних підприємств з урахуванням факторів зовнішнього середовища. Визначені глобальні чинники, що зумовлюють необхідність організаційно-управлінських трансформацій, зокрема, перспективність переходу до моделі проектно-орієнтованої організації, і визначені фактори, які виступають суттєвими обмеженнями для металургійних підприємств. Обґрунтовано доцільність системного підходу до використання у якості інструментів здійснення організаційно-управлінської реструктуризації структурних, культурних змін та змін, орієнтованих на персонал, що дозволить зміцнити позиції проектного менеджменту в процесі реалізації завдань стратегічного розвитку металургійних підприємств.