ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ ОПТИМІЗАЦІЇ ФІНАНСОВОЇ РОБОТИ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Кладницька, Тетяна; Катаєва, Світлана (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню інноваційних методів оптимізації фінансової роботи на підприємстві. У статті обґрунтовано, що для оптимізації фінансової роботи необхідно використовувати інноваційні методи, такі як: автоматизація фінансових процесів; застосування штучного інтелекту (AI) та машинного навчання; Big Data та аналітика; блокчейн для фінансової безпеки та прозорості; роботизація процесів (RPA); бізнес-інтелект (BI) для фінансового аналізу; фінансовий аутсорсинг; використання мобільних додатків. Завдяки цим інструментам підприємства здатні оптимізувати фінансову роботу, підвищити продуктивність, знизити ризики та підготуватися до викликів сучасного бізнес-середовища. Розглянуто переваги використання інноваційних методів в організації фінансової роботи на підприємстві, а саме: підвищення ефективності, підвищення точності, краще прийняття рішень, зниження ризиків, підвищення конкурентоспроможності. Інноваційні методи оптимізації фінансової роботи на підприємстві відкривають нові можливості для підвищення ефективності, зменшення витрат та покращення якості фінансового управління.