ВПЛИВ ЗЕЛЕНИХ ІНВЕСТИЦІЙ НА РОЗВИТОК БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ - Ордуханов, Тигран (Сталий розвиток економіки, 2025)
Автором розглянуто особливості концепції «зеленої економіки» для будівельних підприємств. Описано переваги впровадження концепції «зеленої економіки» у будівельну галузь України в частині скорочення витрат будівельних підприємств за рахунок оптимізації споживання ресурсів, забезпечення відповідності міжнародним екологічним стандартам, зміцнення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку через впровадження інноваційних технологій та залучення іноземних інвестицій в проекти, орієнтовані на сталий розвиток. Описані сучасні фінансові інструменти «зеленого» фінансування розвитку будівельної галузі: «зелені» облігації, «зелені» кредити, інвестиційні фонди для сталого будівництва, програми підтримки від міжнародних організацій, похідні фінансові інструменти. Автором запропоновані основні напрями зеленого інвестування.