АНАЛІЗ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ - Богомаз, Олена (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню сучасних тенденцій корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) бізнесу, які сформувалися внаслідок впливу повномасштабного вторгнення рф в Україну. Метою дослідження є проведення аналізу змін КСВ бізнесу як реакції на кон’юнктуру воєнного стану в Україні задля визначення факторів, які важливо враховувати для побудови ефективної КСВ-стратегії бізнесу у цей час. У ході даного дослідження використовувалися загальноприйняті наукові методи: метод системного аналізу – для аналізу наукових праць та визначення особливостей КСВ в Україні під час воєнного стану; графічний метод – для візуального представлення отриманих результатів; метод порівняння – для співставлення даних у ході дослідження; метод статистичного аналізу – для аналізу статистичних актуальних даних; метод систематизації – для узагальнення отриманих результатів дослідження. Визначено трансформації КСВ в Україні, що відбулися під час повномасштабного вторгнення. Результати даного дослідження покликані послугувати інструментарієм для побудови релевантної та ефективної стратегії корпоративної соціальної відповідальності бізнесу під час воєнного стану в Україні задля підтримки національної економіки.