СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА ЦЕМЕНТУ: БІБЛІОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ ЗА ДАНИМИ НАУКОМЕТРИЧНОЇ БАЗИ SCOPUS - Каспрук, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2025)
В статті здійснено бібліографічний аналіз наукових досліджень соціальної відповідальності підприємств з виробництва цементу за даними наукометричної бази даних Scopus. Аналіз проведено за допомогою програмного забезпечення VOSviewer 1.6.20. Групування наявних в наукометричній базі даних Scopus наукових публікацій дозволив виявити предметні сфери з найбільшою кількістю досліджень соціальної відповідальності підприємств з виробництва цементу: соціальні науки; бізнес, менеджмент та облік; науки про навколишнє середовище. Сформовано 8 кластерів наукових досліджень соціальної відповідальності у цементній промисловості, які підкреслюють важливість інтеграції економічних, соціальних та екологічних аспектів задля трансформації цементного виробництва в напрямку сталого розвитку.