СТРАТЕГУВАННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ: СИНЕРГІЯ МАРКЕТИНГУ ТА ЕКОНОМІКИ ВРАЖЕНЬ - Райко, Діана; Дрепін, Іван (Сталий розвиток економіки, 2025)
У добу глобальної цифрової трансформації, яка спричиняє докорінну трансформацію економічних і соціокультурних парадигм, формування стратегічних орієнтирів підприємств потребує інноваційного синтезу теоретичних конструкцій маркетингу та концептів економіки вражень. У межах дослідження проведено багатоаспектний аналіз структурної взаємодії зазначених дисциплін, зокрема в аспекті створення унікальних ціннісних пропозицій, що спираються на емотивну складову поведінки споживачів. У центрі уваги перебуває дослідження сенсорної архітектоніки маркетингових стратегій, здатної ініціювати формування стійких емоційно-когнітивних патернів у свідомості споживачів. Обґрунтовано, що впровадження емоційно-центричних підходів сприяє оптимізації ефективності ринкових комунікацій, одночасно забезпечуючи довгострокову конкурентоспроможність.