ЕФЕКТИВНІСТЬ ОПЕРАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА - Пилипенко, Соломія; Грудзевич, Уляна; Сорочак, Олег (Сталий розвиток економіки, 2025)
Окреслено сутність, мету і завдання операційного менеджменту. Охарактеризовано функції операційного менеджменту. Описано методи менеджменту. Узагальнено перелік принципів операційного менеджменту, які спрямовані на підвищення його ефективності, а також напрями, за якими відбувається організація ефективного управління виробничими процесами. Доведено ефективність організації операційного менеджменту за рахунок стратегії оптимізації часу виконання операцій. Запропоновано напрями підвищення ефективності операційного менеджменту за рахунок впровадження цифрових платформ, промислового інтернету речей, штучного інтелекту та автоматизації процесів, використання технології блокчейн, аналітики даних, принципів створення гнучких виробничих систем, застосування методів для забезпечення високої якості процесів.