СУЧАСНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ В УКРАЇНІ - Свищук, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню розвитку креативних індустрій в Україні в контексті глобальних економічних трансформацій. Проаналізовано динаміку експорту та імпорту креативних товарів і послуг, виявлено основні тенденції, що формують конкурентоспроможність цього сектору в умовах нестабільності. Особливу увагу приділено впливу цифровізації, змін у структурі міжнародної торгівлі та державної політики на розвиток галузі. Визначено основні виклики, окреслено перспективи інтеграції України в міжнародний ринок креативних індустрій, зокрема через адаптацію до глобальних трендів, стимулювання інвестицій та розвиток експортного потенціалу. Запропоновано стратегічні напрями підтримки сектору, враховуючи сучасні виклики, необхідність інституційних реформ та національні економічні пріоритети.