ІНСТИТУЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕКОНОМІКИ: ДОСВІД КРАЇН ЄС - Глущенко, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Орієнтація на досвід Європейського Союзу у сфері інституційного забезпечення розвитку «зеленої» економіки є важливою складовою стратегії сталого розвитку України. Метою цієї статті було визначення проблематики застосування досвіду країн Європейського Союзу в сфері інституційного забезпечення «зеленої» економіки на сучасному етапі розвитку української економіки. Проведене дослідження дозволило визначити, що впровадження досвіду країн Європейського Союзу в Україні стикається з низкою викликів. Військове вторгнення Росії, обмеженість фінансових ресурсів, корупція, недосконалість законодавчої бази та низька інституційна спроможність ускладнюють цей процес. Брак подібних досліджень визначив наукову новизну статті, а практичне значення ґрунтується на можливості подальших досліджень для вирішення проблем, що обмежують можливості України в сфері розвитку «зеленої» економіки.