СТРАТЕГІЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - Голобородько, Альона (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено стратегію фінансової стійкості підприємств в умовах цифровізації, що набуває особливої актуальності в сучасному економічному середовищі. Розглянуто ключові принципи формування стратегії фінансової стійкості, що враховують цифрову трансформацію та її вплив на бізнес-процеси. Проаналізовано наукові підходи до стратегічного управління фінансами підприємств у контексті змін, зумовлених технологічним розвитком. Визначено роль цифрових технологій у підвищенні ефективності управлінських рішень і оптимізації фінансових потоків. Фінансова стратегія забезпечення стійкості підприємства в умовах цифровізації будується на поєднанні фінансової та цифрової стійкості, як ключових елементів загальної конкурентоспроможності бізнесу. Цифрова стійкість має відображати рівень можливості вчасно впроваджувати необхідні інноваційні цифрові платформи і технології для швидкої трансформації бізнес-процесів і загального адаптивного ефективного управління підприємством. А також оперативного критеріального реагування на виклики та ризики сучасності. Визначено стратегічні напрями розвитку підприємств у цифровій економіці, серед яких фінансово-інвестиційне планування, використання цифрових платформ і гнучких методів управління.