ЛОГІСТИКА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ПРОБЛЕМИ З ЯКИМИ ЗТИКАЮТЬСЯ ПЕРЕВІЗНИКИ - Блинов, Владислав; Череп, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2025)
Статтю присвячено дослідженню логістики на території України під час бойових дій, та її вплив на економіку держави. Війна має величезний вплив на логістичну галузь країни. Дуже багато логістичних компаній були змушені призупинити або скоротити свою діяльність, а деякі навіть були змушені покинути країну. Багато компаній втратили суттєву кількість свого транспорту що змушувало їх закриватись, або скорочувати свою діяльність. Проте деякі логістичні компанії продовжують працювати, незважаючи на складні умови. Вони надають життєво важливі послуги, від доставляння гуманітарної допомоги та товарів першої необхідності до евакуації людей з небезпечних районів. У статті аналізуються особливості логістики під час військового стану та бойових дій. Проблеми з якими зіткнувся бізнес через блокування морської та авіа-логістики.