ЩОДО СУТНОСТІ ГОСПОДАРСЬКИХ РИЗИКІВ У КОНТЕКСТІ ЗМІННИХ РЕАЛІЙ СЬОГОДЕННЯ - Мірзоєва, Тетяна; Балан, Олександр; Старенький, Микола (Сталий розвиток економіки, 2025)
Архітектоніка статті охоплює два основних блоки. Перший присвячений теоретичним підходам до трактування поняття «ризик» у загальному. Другий блок зосереджений на понятті «господарський ризик». Акцентовано увагу на тому, що в змінних умовах сьогодення ризик залишається невід’ємною складовою будь-якої економічної діяльності. При цьому, категорія «ризик» постійно розвивається і збагачується, зважаючи на трансформаційні процеси в людському суспільстві та бізнесі. Зокрема, це стосується і категорії «господарський ризик», у статті представлено основні його види. Також визначено основні чинники, що зумовлюють виникнення господарських ризиків у діяльності підприємств. Розкрито основні джерела виникнення господарського з акцентом на змінні умови сьогодення. Зроблено акцент на основний господарських ризиках, із якими стикаються суб’єкти господарювання в Україні в умовах війни.