АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ У ТУРИСТИЧНУ ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ - Джерелейко, С.Д. (Сталий розвиток економіки, 2018)
Мета. Обґрунтування актуальних питань залучення інвестицій в туристичну галузь та виявлення необхідних заходів щодо створення ефективного механізму інвестування в туристичну діяльність в Україні. Методика дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є вітчизняна нормативно- правова база, наукові праці вітчизняних вчених та фахівців-практиків. Для досягнення поставленої мети використано низку загальних та спеціальних наукових методів дослідження: діалектичний; монографічний (при опрацюванні наукових публікацій); системного аналізу (при дослідженні стану інвестиційного клімату України); комплексний аналіз (при формуванні висновків та пропозицій щодо вирішення поставлених завдань) та ін. Результати. Обґрунтовано, що туристична галузь може забезпечити мультиплікативний ефект, який послужить каталізатором розвитку суміжних галузей, а також вона є привабливою і значимою для розвитку соціальної сфери. Систематизовано проблеми, що заважають залученню інвестиційного капіталу в туристичний бізнес з метою створення конкурентоздатного на світовому ринку національного туристичного продукту. Наукова новизна. Дістало подальшого розвитку обґрунтування напрямків удосконалення механізму стимулювання інвестицій у розвиток туристичної галузі, що дає підстави для подальшого пошуку ефективних способів вироблення чіткої інвестиційної політики і впровадження дієвих інструментів її реалізації. Практична значущість. Результати проведеного дослідження можуть бути використані для вдосконалення механізму інвестування в туристичну сферу України, який буде спрямований на поліпшення умов та факторів, що впливають на динаміку інвестицій в економіку, зокрема в туристичну індустрію.