РОЛЬ КАДРОВОГО АУДИТУ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ОРГАНІЗАЦІЇ: ВПЛИВ НА ЛОЯЛЬНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ - Наумова, Олена; Копил, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено роль кадрового аудиту в системі управління ризиками організації, його вплив на оцінку та управління лояльністю працівників організації. Метою статті є дослідження кадрового аудиту не як окремо процесу, а як складової холістичної системи управління ризиками. Методологічною основою дослідження є методи аналізу і синтезу, індукції та дедукції, методи систематизації та узагальнення. Отримані наукові результаті полягають у поглибленні теоретичних засад щодо ролі кадрового аудиту в системі управління ризиками організації. Виявлено, що якісне проведення та застосування результатів кадрового аудиту можливе за наявності повноцінної системи управління ризиками, в якому кадровий аудит виконує роль третьої та четвертої ліній захисту організації. Обґрунтовано необхідність розширення меж застосування кадрового аудиту для вимірювання лояльності працівників організації, з метою управління нею. Перспективи подальших досліджень полягають в поглибленому аналізі впливу кадрового аудиту на управління лояльністю працівників організації, розробці методичних рекомендацій щодо проведення кадрового аудиту з метою вимірювання лояльності працівників організації.