ПРОЦЕС РОЗРОБКИ І ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКОЛОГІЧНО СПРЯМОВАНИХ ІННОВАЦІЙ ТА МАРКЕТИНГОВИХ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДХОДІВ В ДІЯЛЬНІСТЬ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Багорка, Марія; Якубенко, Юлія (Сталий розвиток економіки, 2025)
В статті дослідженні ключові поняття, проблеми, перспективи реалізації екологічних інновацій на сільськогосподарських підприємствах, з урахуванням маркетингових підходів. Авторами проведено дослідження інноваційного процесу та прийомів управління ним, розглянуто види інновацій та інноваційних заходів, а також етапи впровадження маркетингових інноваційних підходів в концепції сталого розвитку. Встановлено, що екологічні інновації дозволяють аграрним підприємствам скорочувати витрати, впроваджувати сучасні технології для зниження рівня забруднення, раціональне використання ресурсів, забезпечення виробництва екологічно чистої та органічної продукції. Ефективність виробництва створює можливість для розробки нового продукту та нових організаційних практик, можуть збільшити здатність підприємства здобувати та створювати нові знання, розвивати подальші інновації.