ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ – ОСНОВА СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ПІДПРИЄМСТВА - Климович, Діана (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням внутрішнього аудиту фінансових інструментів, доведено як в результаті діяльності внутрішнього аудиту в установі оцінюється система управління, фінансові звіти, ризики та внутрішні процеси на рівні обліку господарських операцій з фінансовими інструментами. Проаналізовано, що в умовах військового стану нормативно-правові акти з питань внутрішнього аудиту не встановлюють обмежень щодо дистанційного (камерального) проведення внутрішніх аудитів, а також інших необхідних управлінських рішень, які б забезпечували, або унеможливлювали діяльність підрозділу внутрішнього аудиту. Запропоновано, ряд оптимізованої методики для досконалого здійснення внутрішнього аудиту операцій з фінансовими інструментами на Підприємстві. Доведено, як дотримання даного методичного плану при здійсненні внутрішнього аудиту операцій з фінансовими інструментами слугуватиме зниженню рівня ризикованості операцій в аспекті помилок не неправомірних дій, що в свою чергу слугуватиме покращенню фінансових показників діяльності всього Підприємства.