ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ - Писарчук, Оксана (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу впливу цифровізації обліково-аналітичних процесів на розвиток людського капіталу. Визначено вплив цифровізації на облікові процеси та їх результативність. Досліджено роль людського капіталу як ключового фактору успішної цифрової трансформації, а також визначено необхідність адаптації освітніх програм до сучасних технологічних змін. Наукова новизна дослідження полягає у визначенні взаємозв’язку між цифровізацією обліково-аналітичних процесів та розвитком людського капіталу, що зумовлює необхідність інституційних змін у підходах до підготовки фахівців. Практичне значення отриманих результатів полягає у можливості використання висновків дослідження для розробки стратегій цифрової освіти, удосконалення підходів до професійної підготовки та впровадження новітніх фінансово-аналітичних технологій у корпоративний сектор. У межах дослідження проведено SWOT-аналіз, що дозволило виявити основні переваги, виклики та стратегічні можливості впровадження цифрових технологій у обліково-фінансовій сфері.