ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ - Гривківська, Оксана; Овсієнко, Наталія; Котвицька, Наталія; Гудзь, Юрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена розробці теоретичних і методичних основ поняття стратегії управління інноваційно-орієнтованим розвитком підприємств. У сучасних умовах глобалізації та постіндустріалізації створення такої стратегії є ключовим напрямом для підвищення конкурентоспроможності компаній. Здатність підприємств генерувати інноваційні технологічні продукти та послуги стає фундаментом для якісного прогресу в науково-технічній та соціально-економічній сферах. В умовах жорсткої конкуренції внутрішнє середовище підприємств має адаптуватися до зростаючих і змінних вимог ринку. Це є визначальним фактором успіху бізнесу, що спонукає компанії до постійних трансформацій, впровадження інноваційних ідей у виробничі процеси, управління та споживання. Процеси інтеграції та комунікації в економічному середовищі підтверджують, що розробка та реалізація стратегії інноваційного розвитку не лише підвищує конкурентоспроможність окремих підприємств, але й виступає стратегічним драйвером економічного зростання країни загалом.