ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО СТАЛОГО УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНОЮ ДЕСТИНАЦІЄЮ В УМОВАХ НОВОЇ НОРМАЛЬНОСТІ - Калмикова, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена сучасному погляду на стале управління туристичною дестинацією, яка змушена розвиватися в умовах кризових потрясінь з важко прогнозованими наслідками. Мета статті полягає в пропозиції концептуальної моделі сталого управління туристичною дестинацією з огляду на виклики нової нормальності. Показано, що територіальні громади України потребують проактивних дій для повоєнного відновлення туристичних дестинацій. Наукова новизна дослідження полягає в запропонованій моделі сталого управління туристичною дестинацією на основі системно-синергетичного підходу, що сприяє інтеграції економічної, соціальної, екологічної, інноваційної та інформаційно-комунікаційної складових в єдину систему – екосистему розумного туризму. Практичне значення дослідження полягає в пропозиції інноваційного підходу до стюардингу туристичної дестинації з боку місцевої громада разом зі стейкґолдерами різних рівнів.