СТРАТЕГІЧНІ ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА В СФЕРІ ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ - Малік, Лариса; Сухоставець, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено тенденції розвитку вітчизняного органічного сільськогосподарського виробництва та структурні особливості вітчизняного ринку органічної продукції. Висвітлено специфіку розвитку та функціонування українського органічного ринку в період повномасштабного вторгнення. Проаналізовано стан підприємницької діяльності в секторі органічного виробництва. Розглянуто специфіку функціонування ринку органічної продукції під час повномасштабного вторгнення. Визначено вектори розвитку підприємництва в сфері органічного виробництва. Доведено, що комплексне впровадження збалансованих принципів розвитку бізнесу у сфері органічного виробництва створює можливості для зміцнення позицій українського сектору органічної продукції та збільшення виробництва якісної та безпечної натуральної органічної продукції та охорони навколишнього середовища.