НАБУТТЯ SOFT SKILLS ПРАЦІВНИКІВ СФЕРИ ІТ В СЕРЕДОВИЩІ ДИСТАНЦІЙНОЇ РОБОТИ - Дружиніна, Вікторія; Загорянська, Олена; Ноженко, Вікторія; Дружинін, Валерій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню впливу електронного навчального середовища на розвиток soft skills у працівників ІТ-сфери. Автори аналізують, як дистанційна робота змінює вимоги до компетенцій співробітників, підкреслюючи зростаюче значення критичного мислення, комунікації та рефлексії. Дослідження базується на аналізі онлайн-курсів, які поєднують вивчення професійної іноземної мови з розвитком навичок співпраці та адаптації до сучасного ринку праці. Використання системи Moodle дозволяє створити інтерактивне середовище для розвитку аналітичного мислення та ефективної взаємодії. Стаття підкреслює роль рефлексивної практики та самостійного навчання, що сприяє підготовці конкурентоспроможних фахівців. Представлені результати можуть бути корисними для викладачів, дослідників і роботодавців, зацікавлених у підвищенні ефективності навчальних програм для дистанційної роботи.