ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ - Свиноус, Іван; Ібатуллін, Марат; Артімонова, Ірина; Гаврик, Олеся (Сталий розвиток економіки, 2025)
Проблема продовольчої безпеки в сучасному світі в першу чергу пов’язана з проблемою голоду і недоїданням, захистом суспільних інтересів, включаючи забезпечення і підтримку соціальної та економічної стабільності в країні, задоволення життєво необхідної потреби в продовольстві. Встановлено, що основним завданням сільського господарства є забезпечення всього населення якісними вітчизняними продуктами харчування та збільшення експорту сільськогосподарської та продовольчої продукції, створення необхідних умов для підвищення зайнятості та доходів сільського населення, сталого розвитку сільських територій. Модернізація інституту продовольчої допомоги включає в себе ряд напрямів: підвищення корпоративної соціальної відповідальності бізнесу в подоланні продовольчої бідності шляхом вдосконалення податкових установ та заохочення благодійності через участь бізнесу в реалізації програм продовольчої допомоги; розробка та впровадження спеціальних державних та регіональних програм, що відображають розмір цільової продовольчої допомоги та диференційований підхід з урахуванням особливостей споживання найбільш вразливих груп населення.