EUROPASS – ОСНОВА ЄВРОМОБІЛЬНОСТІ - Баланюк, Юрій; Моркляник, Богдан; Залуцька, Христина (Сталий розвиток економіки, 2025)
Привабливість працевлаштування за кордоном зацікавлює все більшу кількість вітчизняного населення. Основними стимулюючими чинниками підвищення рівня зацікавленості є активізація євроінтеграційних процесів та широкомасштабне вторгнення. Активізація євроінтеграційних процесів сприяє можливості використання різних інструментів, які покращують адаптацію вітчизняного населення до світового простору. Ефективним інструментом, який дозволяє вітчизняному населенню позиціонувати себе, претендуючи на певне робоче місце нарівні із корінним населення іншої країни, є EUROPASS. У роботі конкретизовано сутність поняття EUROPASS. Подано і описано його структуру, особливості і зміст ключової складової EUROPASS –резюме, основні етапи формування EUROPASS. Обгрунтовано переваги і труднощі його формування та використання. Подано рекомендації ефективної адаптації даного інструменту у вітчизняний простір.