УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНОГО ПІДХОДУ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА - Акімова, Тетяна; Распопова, Юлія; Волященко, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена удосконаленню методичного підходу до організації обліку витрат виробництва. З метою формулювання етапів методичного підходу уточнені чотири принципи організації обліку витрат виробництва і калькулювання собівартості виробів, а саме: динамічність, безперервність, адаптивність та відповідність; сформульовано мету та завдання організації обліку витрат виробництва. На цій підставі визначено етапи запропонованого методичного підходу. При розкритті етапів запропонованого методичного підходу виявлено ключові проблеми організації визнання, оцінки, розподілу, своєчасного та достовірного відображення інформації в первинних документах та облікових регістрах, у звітності підприємства про певні види витрат виробництва та наведені шляхи їх вирішення.