ДЕРЖАВНІ ОРГАНИ ТА АГЕНТСТВА, ЩО ВІДПОВІДАЮТЬ ЗА РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙ У США - Ліхота, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу діяльності державних органів і агентств, що відповідають за регулювання інновацій у США. Розглянуто ключові федеральні установи, такі як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), Національний науковий фонд (NSF), Агентство перспективних дослідницьких проєктів (DARPA), Управління з патентів і торгових марок США (USPTO) та Міністерство торгівлі США. Проаналізовано основні виклики, з якими стикається регуляторна система інновацій у США. Досліджено взаємодію між державними органами, академічними установами та приватним сектором у стимулюванні інноваційної діяльності. Висвітлено основні законодавчі ініціативи, що впливають на розвиток інноваційної економіки. На основі аналізу діяльності регуляторних органів окреслено перспективи розвитку інноваційної політики США.