ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ЯК МЕТОД ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ - Хома, Дмитро; Туржанський, Віталій; Данилюк, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто теоретико–методичні і практичні аспекти оцінки інвестиційної привабливості будівельних підприємств в Україні. Розкрито економічну сутність поняття «інвестиційна привабливість», визначено основні напрями та досліджена методика інтегральної оцінки інвестиційної привабливості підприємства, проведена оцінка інвестиційної привабливості підприємства будівельної галузі в Україні, здійснено SWOT–аналіз підприємства, визначено внутрішні сильні та слабкі сторони та зовнішні можливості та загрози для його функціонування. Розроблені практичні рекомендації щодо її покращення. Основні рекомендації щодо підвищення інвестиційної привабливості будівельного підприємства призначені для практичного застосування підприємствами будівельної галузі для оптимізації фінансових, виробничих та організаційних процесів та для підвищення інвестиційної привабливості.